Igienizarea canapelei: soluții simple și eficiente pentru a scăpa de pete și mirosuri

Metode simple pentru curățarea canapelei: Cum să vă igienizați canapeaua rapid și eficient. Curăță petele de pe o canapea din țesătură cu oțet, apă și multe altele pentru cele mai bune rezultate.

Daca doriți curățarea, spălarea, igienizarea canapelei, a saltelei sau a mochetei, sunați-ne – http://www.sofino.ro/

Curățarea unei canapele este adesea ultima pe lista noastră de treburi casnice. Dar dacă vă gândiți la prin ce trece canapeaua dvs. zilnic – ședințe regulate, labe murdare, degete lipicioase – veți realiza în curând că a dvs. are nevoie de curățare profundă și igienizare frecvente.

Ghidul nostru vă va arăta cum să curățați o canapea rapid și eficient folosind obiecte obișnuite de uz casnic, cum ar fi aspiratorul, pe lângă ingrediente naturale precum oțetul și bicarbonatul de sodiu pentru a ajuta la eliminarea petelor și a mirosurilor.

Faceți acest lucru în timp ce curățați tapițeria și în restul casei dvs. și bucurați-vă de o experiență mult mai proaspătă pe canapea de acum înainte.

 

1. Aspirați canapeaua

Începeți cu o aspirare completă pentru a elimina resturile, ridicând pernele de pe canapea pentru a intra dedesubt dacă este posibil. Dacă tocmai ai luat o canapea veche, fii atent la orice resturi care par că ar putea proveni de la vreun rozător sau gândaci și asigură-te că ajungi în toate colțurile pentru a aspira totul, de la pâine prăjită până la excremente de șoarece.

Dacă canapeaua dvs. este plină de (propriul) păr de animal de companie, atunci luați-vă o mănușă de cauciuc și treceți-vă mâna peste țesătura canapelei pentru curăța blana patrupedelor. De asemenea, puteți încerca să umeziți mănușa și să treceți din nou mâna peste tapițeria cu blană. Clătește-ți mănușa acum păroasă și fă-o din nou, dacă este necesar.

Este recomandată folosirea unui aspirator cu o putere mare, ca cele de aici.

 

2. Curățați petele de pe canapea

Dacă ești de față când se varsă ceva pe canapea, cu atât mai bine. Dacă există ceva solid în deversare (am putea vorbi despre vărsături animale sau umane aici, precum și despre alimente) îndepărtați-l imediat, folosind o lingură sau hârtie. Apoi ștergeți bine cu un prosop curat sau prosoape de hârtie.

 

3. Tratați părțile pătate ale canapelei și odorizați

Dacă canapeaua dvs. din țesătură poate fi curățată cu apă, puteți încerca o soluție slabă de lichid de rufe (sau doar apă simplă) și aplicați cu o sticlă de pulverizare. Ștergeți din nou cu o cârpă curată, dar nu frecați. Folosiți apă pe o cârpă curată pentru a clăti. Nu faceți mișcarea circulară, deoarece doar vă va rupe prosopul de hârtie și va conduce fibrele din el în țesătură. Repetați procesul până când dispare pata de pe prosopul de hârtie.

Continuați să aplicați mai multă apă în zonă, frecând ușor cu o cârpă din microfibre dacă încă nu s-a șters iar dacă pata persistă, puteți amesteca puțin săpun cu apă pentru a vă ajuta să o curățați. Repetați procesul până când pata este complet îndepărtată.

 

Cum se curăță o canapea cu oțet

În cazul în care eticheta canapelei dvs. spune că nu ar trebui folosită apa și dacă doriți o alternativă la detergent, puteți să o curățați natural folosind oțet. Aplicați-o pe o cârpă pentru a șterge ușor pata.

 

Cum se curăță o canapea cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este minunat pentru a curăța petele și pentru a neutraliza și mirosurile, este, de asemenea, cea mai bună metodă de curățare a canapelelor de lenjerie. Presărați generos, lăsați cel puțin 15 minute și aspirați. Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru lenjerie; pur și simplu presărați peste pete, lăsați-o câteva minute pentru a acționa, aspirați-o și tamponați-o ușor până când dispare.

 

4. Lăsați canapeaua să se usuce la aer

Acesta este unul dintre cei mai importanți pași. Acest lucru este cu adevărat important, nu trebuie să folosiți niciodată un uscător de păr sau să aplicați căldură pe pată. Adăugarea căldurii va ajuta doar la stabilirea petei. Răbdarea este cheia.

 

5. Dezinfectați canapeaua

Dacă ați observat excremente de șoareci, gândaci sau dacă cineva din casa dumneavoastră a răcit – ar trebui să vă dezinfectați canapeaua de germeni cu un spray. Încercați un spray universal anti-gândaci și lăsați-l să acționeze 24 de ore sau cât vă recomandă instrucțiunile.

 

SFATURI SUPLIMENTARE PENTRU PĂSTRAREA CANAPELEI CURATE ȘI CONFORTABILĂ

  • Aspirați în mod regulat: pentru a opri acumularea de praf care poate duce la colorare.
  • Tratați rapid diversele pete de lichid vărsat (vin, cafea, ceai) pentru a obține cele mai bune rezultate ale îndepărtării.
  • Rola de scame: Păstrați o rola de scame aproape dacă aveți animale de companie care aleargă în jurul lor pentru a curăța părul fără probleme.
  • Doar uscat la aer: orice căldură puternică va favoriza pete și va deteriora canapeaua pe termen lung.
  • Dacă petele persistă, apelați la o firmă profesionistă. Aceasta va acționa cu utilaje profesionale și vă va scuti de efort și timp pierdut.

Pentru curățarea/igienizarea canapelei, fotoliilor, saltelei, venim la dumneavoastra cu utilaje performate cu injecție-extracție, ceea ce va asigura curățarea canapelei sau a saltelei în profunzime. Deasemeni cu ajutorul detergenților profesionali, după curățare canapelei aceasta va arăta mult mai bine, iar uscarea se face rapid.

Ne deplasăm la sediul clientului în Ploiești și localitățile limitrofe.

Pentru a vă programa curățarea canapelei sau a saltelei, nu ezitați să ne contactați – 0742.227.274.

 

Newer Post
Sună-ne: 0742227274