Cum Să Cureți O Saltea (Și De Ce)

Curatare canapele ploiesti
Fă aceste lucruri în cinci pași de câteva ori pe an, și vei avea un dormitor curat și proaspăt.

Îți petreci aproximativ o treime din viață pe saltea. Când ai curățat ultima oară în profunzime? Canapeaua din sufragerie, mai rar utilizată vede probabil aspiratorul mai des decât salteaua pe care dormi. Este timpul să schimbi asta. Pe lângă faptul că te ajută să ai un somn mai plăcut și mai productiv, curățarea saltelei îi mărește timpul de viață și poate chiar ajuta la prevenirea murdăririi acesteia în profunzime.

Atunci când majoritatea saltelelor aveau două fețe, o întorceam de două ori pe an pe partea cealaltă, profitând atunci să o și curățăm. Cu timpul insă, au apărut atât saltele cât și perne care au să zicem așa „sus și jos”, adică nu le mai poți întoarce. Dar curățarea saltelei de două ori pe an rămâne o regulă solidă. (Verificați eticheta saltelei pentru instrucțiuni, deoarece producătorul ar putea recomanda rotirea saltelei -de la cap la picioare pentru a asigura o uzură uniformă).

 

Pasul 1

Luați toate cearceafurile și așternuturile de pe saltea și băgați-le la spălat. Pentru îndepărtarea petelor persistente, folosiți cel mai bun detergent, și setați mașina de spălat la cea mai mare temperatură.

Dacă salteaua dvs. are o pată proaspătă, abordați-o imediat după îndepărtarea așternutului. Luați dispozitivul de îndepărtare a petelor corespunzător, câteva cârpe uscate și tratați pata ca și cum ați trata un covor – doar ștergeți, nu frecați, pentru a nu intra pata mai mult în țesătură.

 

Pasul 2

Apoi, aspirați întreaga suprafață a saltelei cu accesoriul de tapițerie de pe aspirator. Acordați atenție cusăturilor și crăpăturilor, unde se adună murdăria, praful, pielea moartă și alte lucruri.

Dacă aveți o saltea cu perne, același sfat se aplică: Folosiți duza pentru crăpături pentru a intra în pliurile pernei și pentru a curăța cusăturile cât mai mult posibil.

Testele noastre au constatat că un aspirator normal asigură o curățare normală, dar dacă sunteți pretențios, luați în considerare chemarea unei firme specializate.

 

Pasul 3

După ce ați terminat aspirarea, verificați dacă există pete uscate și tratați-le la fața locului cu un detergent adecvat. Un detergent pentru tapițerie sau un agent de îndepărtare a mirosurilor pe bază de enzime poate face treaba pe multe lichide corporale sau lichide organice, cum ar fi vinul. Pentru alte pete, cum ar fi murdăria sau iarba, încercați o soluție simplă de 1 linguriță de detergent ușor pentru vase și 1 cană de apă caldă.

 

Pasul 4

Apoi, odorizați salteaua pudrând bicarbonat de sodiu pe toată suprafața. Mai ales dacă aceasta este prima curățare, nu vă fie teamă să goliți un plic întreg pe saltea. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați bicarbonatul de sodiu acolo timp de 24 de ore. Asta înseamnă că este posibil să trebuiască să dormiți în altă cameră sau pe altceva. Dacă puteți așeza salteaua lângă o fereastră, lumina soarelui îi va adăuga puterea sa de igienizare.

 

Pasul 5

După ce bicarbonatul de sodiu a combătut mirosurile, aspirați din nou salteaua cu accesoriul pentru tapițerie. Dacă nu aveți deja o husă de saltea, vă recomandăm să cumpărați una. Și adăugarea unui pad între capac și cearșaf va ajuta la absorbția umezelii. Împreună cu curățarea periodică profundă descrisă aici, aceste straturi suplimentare de protecție vor ajuta la prevenirea apariției acarienilor, puricilor și a altor dăunători. În felul acesta veți avea un somn odihnitor.

Dacă doriți o curățare în profunzime a saltelei, canapelei, fotoliilor sau mochetei, nu ezitați să ne chemați: 0742.227.274.

Acasă

 

Previous Post
Newer Post
Sună-ne: 0742227274