Cum Să Cureți Corect Mocheta Sau Covorul

Mocheta sau covorul preiau o grămadă de murdarie si praf de la încălțămine și animale de companie. Cu toate acestea, ne încălzesc întotdeauna tălpile și casa,  încât vom investi energia pentru a-l menține curat. Aspirarea constantă și curățările ocazionale mai profunde pot extinde viața oricărui covor sau mochetă. Vom împărtăși etapele fundamentale pentru curățarea covorului și vom propune câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să faceți misiunea mai simplă și să păstrăm covorul curat mai mult timp.

Dacă doriti curățarea mochetei în mod profesional, ne puteti contacta aici: http://www.sofino.ro/

curatare mochete ploiesticuratare canapele ploiesti

Cât de des să curățați covorul

Indiferent dacă aveți covorul pe toată suprafața camerei, sau doar mochete pe alocuri, aspirarea o dată pe săptămână este o necesitate absolută – cu atât mai des presupunând că aveți animale de companie sau copii. Petele ar trebui tratate cât de repede posibil. Luați în considerare contractarea unei firme specializate în curățarea pardoselilor sau efectuarea unei curățări mai profunde de două ori pe an.

Dacă doriți curățarea mochetei în Ploiești sau Jud. Prahova, nu ezitați să ne contactați -detalii in link – http://www.sofino.ro/

Dacă vrei să iți cureți singur covorul sau mocheta, vei avea nevoie de:

Aspirator

Sticla cu detergent special pentru spălat  mochete și covoare

Lavetă din microfibră

Găleată

Perie de curățat cu peri de nailon întăriți

Prosoape sau haine vechi

Căptușeală de îmbrăcăminte

Mop cu abur

Oțet alb rafinat

Praf de copt

Sare de masă

Materiale și aparate pentru curățarea unui covor

Atâta timp cât permiteți murdăriei și prafului să stea mai mut timp pe covor sau mochetă, iși vor pierde culorile vii și vor reține mirosurile urâte. În cele din urmă vor distruge suportul si fibrele covorului. Utilizarea în mod regulat a unui aspirator puternic este metoda cea mai ideală pentru curățarea mochetei sau a covorului.

Câteva sfaturi pentru curățarea normală:

Setați aspiratorul la puterea indicată tipului de țesătură a covorului sau mochetei, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Aspirați treptat și treceți peste regiunile cu trafic intens de câteva ori pentru o curățare temeinică.

Utilizați o rolă cu adeziv pentru curățarea rapidă a resturilor și a părului de animale.

Presară bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafață a mochetei o dată pe lună. Lăsați-l să stea timp de o oră sau mai mult pentru a asimila petele și mirosurile și apoi aspirați-l.

Instrucțiuni pentru îndepărtarea petelor de cafea de pe covor

Curățați Petele

Este bine să îndepărtați cât mai repede petele de cafea de pe mochetă.  Pentru scurgeri de lichid, ștergeți imediat cu prosoape de hârtie sau un material alb. Nu utilizați niciodată o cârpă sau un șervețel colorate, care probabil se vor decolora pe mochetă.

Pentru pete de noroi mai puternice sau pentru pete de mâncare, utilizați marginea unui card sau o lamă tocită pentru a îndepărta bucățile solide. NU frecați NICIODATĂ o pată cu obiecte solide, deoarece o va împinge mai adânc în fire. După curățarea de bază, urmați propunerile de curățare a petelor pentru a elimina tipurile explicite de pete.

Iată o prezentare rapidă de referință a celor cinci pete, în general greu de eliminat:

Accidentele animalelor de companie

Vin rosu

Espresso

Cerneală

Ojă de unghii

Sfaturi pentru curățarea în profunzime a mochetei

În cele din urmă, mocheta trebuie curățată în profunzime pentru a elimina noroiul, pentru a restabili ușurința firelor și pentru a-i reveni culorile strălucitoare. Majoritatea firmelor care se ocupă cu curatarea mochetelor si a covoarelor folosesc un amestec de detergenți  pentru a curăța în profunzime covorul și sugerează curățarea pe cât posibil o dată pe an. Sau  puteți închiria o mașină de curățat cu injectie-extracție și puteți utiliza soluția de curățare recomandată. Contractarea unei firme specializată  în curățarea/spălarea mochetelor și a covoarelor, sau închirierea unei mașini este deosebit de eficientă, chiar de preferat. Pentru curățarea mochetei în Ploiești sau jud. Prahova, ne găsiți aici: http://www.sofino.ro/

Pentru cei care doresc să-și curețe singuri mocheta, există produse de curățaremai ieftine,  care pot fi utilizate cu produse de curățare lichide pentru covoare sau produse de curățare chimică.  Consultați etichetele soluțiilor de curățare pentru a fi siguri că sunt potrivite pentru mocheta dumneavoastră și tipul de pată.

Dacă doriți să colaborați cu o firmă specializată în curățarea mochetelor, contactați-ne pe mai lsau la anumarul de telefon din link: http://www.sofino.ro/

Previous Post
Newer Post
Sună-ne: 0742227274